Concerten

A-capellakoor
Datum:
24 januari, 2019 - 20:00
Locatie:
Doopsgezindekerk Groningen
Programma:

Met het programma “Cecilia en de Cecilianisten” brengt het a-capellakoor van G.S.M.G. Bragi hulde aan de heilige Cecilia, de beschermheilige van de musici. Tijdens de eerste helft van het concert brengt het a-capellakoor stukken uit de Renaissance ten gehore, zoals het Cecilia-lied van D.J. Sweelinck en drie zettingen van het Cantatibus Organis van verschillende componisten, waaronder Palestrina. Na de pauze begeeft het a-capellakoor zich meer richting recentere stukken, namelijk de Missa Choralis van Franz Liszt, waarbij het koor wordt bijgestaan door een kamerorkest, en de afsluiter Hymn to St. Cecilia van Benjamin Britten.

Dit concert zal plaatsvinden op 24 januari in de Doopsgezinde kerk te Groningen. Het concert begint om 20.00 uur, de deuren openen om 19.30 uur.

Praktische informatie:

A-capellakoor
Datum:
27 januari, 2019 - 15:00
Locatie:
Dorpskerk Zuidlaren
Programma:

Met het programma “Cecilia en de Cecilianisten” brengt het a-capellakoor van G.S.M.G. Bragi hulde aan de heilige Cecilia, de beschermheilige van de musici. Tijdens de eerste helft van het concert brengt het  a-capellakoor stukken uit de Renaissance ten gehore, zoals het Cecilia-lied van D.J. Sweelinck en drie zettingen van het Cantatibus Organis van verschillende componisten, waaronder Palestrina. Na de pauze begeeft het a-capellakoor zich meer richting recentere stukken, namelijk de Missa Choralis van Franz Liszt, waarbij het koor wordt bijgestaan door een kamerorkest, en de afsluiter Hymn to St. Cecilia van Benjamin Britten.

Dit concert zal plaatsvinden op 27 januari in de Dorpskerk te Zuidlaren. LET OP: dit concert begint om 15.00 uur!

Praktische informatie: