Orkest

Het studentenorkest van Bragi bestaat meer dan 100 jaar. In die periode heeft het in grootte gevarieerd van een strijkersensemble tot een volledig symfonieorkest en vele dirigenten gekend; op dit moment bestaat het orkest uit ongeveer 50 gedreven musicerende studenten. Vanaf september 2016 speelt en repeteert het studentenorkest onder leiding van Alexander de Blaeij.

Elk seizoen (een academisch jaar kent twee seizoenen) wordt er zowel een symfonisch orkestwerk als een stuk samen met het grootkoor ingestudeerd. Verder vindt er vaak ook nog een maartconcert/project plaats, waarbij het studentenorkest een ander repertoire ten gehore brengt, zoals bijvoorbeeld een soloconcert. Het repertoire varieert van beroemde symfonieën, zoals de negende van Dvořák (juni 2013) en de vijfde van Tchaikovsky (juni 2015), tot modernere werken als Romeo en Julia van Prokofjev (juni 2002) en Snöfrid van Sibelius (maart 2016).

 

 

 

 

 

 

 

 

Per seizoen zijn er twee repetitieweekenden; één voor het orkest alleen en één voor grootkoor en orkest samen. Deze weekenden leveren een flinke muzikale vooruitgang, een hoop gezelligheid en slaaptekorten op. Sinds 1999 gaat het studentenorkest op tournee; zo bezocht zij in december 2003, samen met het grootkoor, Budapest. In 2005 nam het, als studentenorkest, deel aan een internationaal festival voor studentenmuziek in Belfort (Frankrijk). In 2007 bracht het orkest een bezoek aan Toscane en in de zomer van 2009 bezocht ze Madrid waar op meerdere festivals een aantal concerten werden gegeven. In 2011 ging onze tournee naar Krakau en Warschau in Polen en in de zomer van 2013 zijn we met de hele vereniging op tournee geweest naar Kroatië waar we concerten hebben gegeven in Zagreb, Karlovac en Pula. In de zomer van 2015 zijn we met Bragi naar Dachsen, Zürich en Bologna geweest, waar we naast een ontzettend leuke reis, mooie concerten hebben gegeven. Afgelopen zomer waren  Leipzig, Praag en Bratislava aan de beurt. 

Zo is er een leuke traditie ontstaan om eens in de twee jaar met de hele vereniging naar het buitenland te gaan!