A-capellakoor

Het a-capellakoor is de jongste geleding van Bragi en bestaat sinds 1968. Het heeft op dit moment om en nabij de vijftien leden en staat sinds 1980 onder leiding van Rein de Vries. Elk half jaar zingt het a-capellakoor een nieuw programma, met a-capellamuziek uit alle stijlperioden.

Jaarlijks geeft het a-capellakoor drie series concerten in en om de stad Groningen. In december gebeurt dat samen met de rest van de vereniging; op die concerten wordt een voorproefje gegeven van de eigen concerten die het a-capellakoor in januari of februari geeft. Tijdens de uitvoering die in juni door het a-capellakoor wordt verzorgd, brengt het a-capellakoor een nieuw repetoire ten gehore. 

Naast deze concerten reist het het a-capellakoor regelmatig af naar het buitenland! Het a-capellakoor heeft de afgelopen jaren bijvoorbeeld reizen gemaakt naar België, Polen en Denemarken. Ook is het a-capellakoort drie keer afgereisd naar Duitsland. Afgelopen zomer is een groot deel van het a-capellakoor mee geweest op de buitenlandse reis naar Oost-Europa. Tijdens het International Youth Music Festival in Bratislava heeft het a-capellakoor goud gewonnen.

Verder heeft het a-capellakoor driemaal meegedaan aan de "Pythische Spelen", een cultureel concours voor alle studenten van Nederland, waar het twee keer de eerste prijs won en eenmaal tweede werd in de categorie koor. In juni 2004 won het a-capellakoor de publieksprijs en de tweede prijs tijdens het concours van het Schütz-festival in Hoorn.

Naast de concerten is het a-capellakoor van Bragi ook in te huren voor gelegenheden. Voor meer informatie over het inhuren van het a-capellakoor kunt u contact opnemen met [email protected] of [email protected]