Nieuws

Oktober 2016: Lustrumthema bekend!

In 2017 viert de vereniging haar 27e lustrum. Al sinds 1882 is Bragi dé studentenmuziekvereniging van Groningen. Inmiddels is de vereniging ook een belangrijke constante factor in het culturele en universitaire leven van de stad te noemen. En dat verdient feest! Daarom vieren wij het komend academisch jaar ons lustrum onder de vlag van het thema 'Tijdloos Bragi'.

Het belooft een jaar vol feestelijke activiteiten te worden. Zo is er een oud-ledendag (incl. een koor en orkest van oud-leden!), zijn er verschillende feesten, een gala en een groot lustrumconcert in mei 2017. En dat toppen we uiteraard af met een buitenlands tournee naar o.a. Leipzig en Praag in juli 2017. 

Dit feest met ons meevieren? Zing of speel mee! Klik hier om je aan te melden. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Augustus 2016: Programma KEI-week bekend!

Kom met ons de KEI-week meevieren! 
 

♦ Maandag 15 augustus 10.00-17.00
Bragi op de infomarkt

Op maandag staan we met onze stand op de Vismarkt. Kom ons opzoeken voor een praatje, informatie en live-muziek.

♦ Dinsdag 16 augustus 14.30-17.00
Open repetitie in de Oosterkerk

Kom langs op onze open repetitie! Neem je instrument mee om mee te spelen in het orkest, of zing mee in ons koor. Ook ben je natuurlijk van harte welkom om gewoon te komen luisteren. Adres Oosterkerk: E. Thomassen á Thuessinklaan 1 (vlak achter het UMCG).

♦ Dinsdag 16 augustus 20.00-21.30
Bragi in de KEI-parade

Spot ons in de KEI-parade!

♦ Woensdag 17 augustus 20.15-22.00
Concert More to Explore

Kom naar ons luisteren tijdens More to Explore in het Harmoniegebouw. Tussen 20.15 en 22.00 spelen en zingen we op verschillende tijden muziek van Smetana en Mozart!

♦ Woensdag 17 augustus 21.15-21.45
Maestro: dirigeer Bragi!

Altijd al eens een orkest en koor willen dirigeren? Dat kan op More to Explore. Dirigeer Mozart en waan je de nieuwe Jaap van Zweden!

♦ Donderdag 18 augustus 17.00-22.00
Eat & Greet in de Kroeg van Klaas

Kom pizza eten, biertjes drinken en de vereniging leren kennen in onze stamkroeg De Kroeg van Klaas! Kosten zijn 5 euro en graag even opgeven van te voren via 0622079888. Adres: Oosterweg 26.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Juli 2016: Het orkest van Bragi heeft een nieuwe dirigent!

Wij zijn trots mee te mogen delen dat het orkest van Bragi vanaf september onder leiding van dirigent Alexander de Blaeij speelt!

Alexander studeerde viool aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en de Universiteit van Mainz en is sinds 2001 als eerste violist verbonden aan Het Gelders Orkest. Zijn debuut als orkestdirigent maakte hij in 2008 bij Het Gelders Orkest. Sindsdien trad hij onder andere op als operadirigent bij het Kameroperahuis te Zwolle en leidde hij enkele projecten aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ook dirigeerde Alexander in januari 2016 een kamermuziekensemble van het Koninklijk Concertgebouworkest.

In een bruin café in Alexanders thuisstad Amsterdam is zaterdagavond alles beklonken. Wij verheugen ons op een mooie samenwerking!